🙋‍♂️
Rennen met Roel.

Roel Hendriksen

Zelf heb ik ook 9 marathons gelopen, die van Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Berlijn. Nu geef ik hardlooptrainingen bij de Loopgroep Oegstgeest aan lopers van 30 jaar tot boven de 70 en bij de vereniging Leiden Atletiek aan studenten van de Leidse Universiteit. Als hoofdtrainer maak ik alle schema’s, voor beginners en voor gevorderde prestatiegerichte lopers. Voor groepen, maar ook persoonlijke schema’s voor lopers, die iets extra’s willen of nodig hebben.

Ik was 9 jaar toen ik met mijn vader voor het eerst naar een atletiekvereniging meeging. Leiden Atletiek. Lopen deed ik graag en omdat hordenlopen mij ook goed afging, werd uiteindelijk 400 meter horden mijn beste afstand. Daarmee ben ik zelfs een keer derde van Nederland geworden toen ik 18 was.

Daarna naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, het onderwijs ingegaan, trainersopleidingen gevolgd en ook begonnen met het geven van trainingen, dit is nu al weer ruim 40 jaar geleden. Met trots vertel ik dat ik ook een atlete heb mogen begeleiden naar de Olympische Spelen van Seoul in 1988!

Voor de beginner en ervaren loper.

Ik zie dat veel lopers vaak dezelfde problemen ervaren bij het volgen van standaard schema’s zonder begeleiding. Met als gevolg dat zij het plezier in het lopen verliezen, hun motivatie verliezen en hun doelen niet halen. Zeker als je als loper nog onbekend bent in het vak van trainingsleer en fysiologie, kan het lastig zijn om de zin en onzin van trainen te onderscheiden en toe te passen.

Ik ben minder gaan werken in het onderwijs waardoor er meer tijd vrij komt om meer te doen met mijn opgedane kennis en ervaring. Die wil ik graag delen met anderen. Dat doe ik met het maken van hardloopschema’s op maat. Voor de beginnende en ervaren lopers.

9 marathons

Van de marathon van Leiden, Rotterdam, Amsterdam tot en met Berlijn.

3uur 19min

Mijn snelste tijd op de marathon liep ik in Etten-Leur (NL) in 1994.

Volg me

Nog altijd loop ik graag een paar keer per week hard. Met familie en op de club.

Masters of Movement

Om up to date te blijven van de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van training en coaching volg ik geregeld opleidingen en ben ik lid van de Masters of Movement Community of Learners. Dat is een groep beweegprofessionals die onder leiding van Gregory Sedoc masterclasses volgen van de beste wetenschappers, coaches en medici uit binnen- en buitenland.

Opleider Atletiekunie

Coachen en het geven van trainingen is een vak. Kennis en ervaring speelt daarin een belangrijke rol. Als opleider van de Atletiekunie verzorg ik trainersopleidingen om (beginnende) trainers en coaches het vak eigen te maken en hun trainersdiploma te behalen. 

Interesse?

Vul het contactformulier in op de website, dan maak ik graag een (online) afspraak met je om te kijken of ik je kan helpen met je volgende hardloopdoel. Vrijblijvend. 

Neem contact op >